Klasszikus marhapörkölt
A zsírt lábosban felmelegítjük. Hozzáadjuk a felvágott vöröshagymát.
Gyakori kevergetéssel aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágott lábszárhúst vagy egyéb apróhúst, esetleg vadhúst.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük.
Ha elkevertük hozzáadjuk a kés lapjával összezúzott fokhagymát, az őrölt köménymagot.
Fedővel letakarva, gyakori kevergetéssel pároljuk. Párolás közben a hús kevés levet enged, amelyet lassan elpárologtatunk, és a húst zsírjára pirítjuk,
Ezután a húst kevés vízzel felengedjük és lassan pároljuk. Ezt a műveletet többször megismételjük.
így tartalmas pörköltlevet nyerünk. Mikor a hús már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
Lassan készre pároljuk.
A legjobb íz eléréséhez ajánljuk a szabadtűzön, bográcsban való elkészítést.
Tálalhatjuk kézi tarhonyával, nokedlivel, esetleg juhtúrós sztrapacskával.
Jó étvágyat!
Bográcsokat és kiegészítőket a képre kattintva találod!